nl
Winnaar van KLM open 2014 Paul Casey

Paul Casey heeft het KLM Open op zijn naam geschreven. De Engelsman eindigde één slag voor zijn landgenoot Simon Dyson. De onttroonde kampioen Joost Luiten werd vijfde, Robert-Jan Derksen sloot zijn laatste KLM Open af op de elfde plaats.

Casey begon de laatste ronde vanaf de derde plaats, met vier slagen meer dan koploper Romain Wattel. Met zijn vierde birdie van de dag kwam hij op hole 7 aan de leiding. De drievoudig Ryder Cup-speler  stond zijn voorsprong vervolgens niet meer af.  De 37-jarige Engelsman speelde een vrijwel foutloze slotronde in 66 slagen.

De grootste bedreiging voor Casey kwam niet van titelverdediger Joost Luiten maar van Simon Dyson. De drievoudig KLM Open-winnaar zette een fantastische eindsprint in en maakte vijf birdies op de laatste tien holes. Dyson kwam binnen als leider in het clubhuis op -13, maar op de laatste hole had Casey aan een par genoeg om zijn dertiende zege op de Europese Tour veilig te stellen.

Hoewel al in het bezit van veel titels, zal Casey zijn zege in het KLM Open niet snel vergeten. De overwinning in het KLM Open is voor de Engelsman een tweede hoogtepunt deze maand. Op 1 september werd hij vader van zoon Lex. ‘Dit was mijn eerste toernooi als vader en dit is mijn eerste titel als vader. Deze zege staat heel hoog op mijn lijstje. Het is een emotionele week voor me. Ik begon het toernooi met heel weinig verwachtingen, maar op de laatste holes wilde ik per se winnen en de beker meenemen naar mijn zoontje.’

 

 Plaats een reactie

laat dit veld leeg


Terug naar berichten