nl
Thomas Pieters Kampioen KLM Open 2015

 GetAttachment (1).jpg GetAttachment (2).jpg GetAttachment.jpg

Thomas Pieters is de 96ste winnaar van het KLM Open. Voor de pas 23-jarige Belg was het de tweede toernooizege in drie weken op de European Tour. Hij won vorige maand ook al de Czech Masters. Joost Luiten was net als vorig jaar de beste Nederlander, maar wel op een enigszins teleurstellende 23ste plaats.

Pieters won het KLM Open dankzij een laatste ronde in 65 slagen en met een totaalscore van 19 onder par. Hij verdiende met zijn zege 300.000 euro.

pieters.pngDe Belg was al binnen, toen de Engelsman Lee Slattery op zijn laatste hole de kans kreeg om een play-off met Pieters af te dwingen. Maar Slattery miste een ogenschijnlijk makkelijke putt en werd gedeeld tweede, samen met de Spanjaard Eduardo De la Riva, die vanuit het achterveld de sprong naar de top-3 maakte. Slattery had met een titel in Zandvoort een bijzondere prestatie kunnen leveren. Vorige week won hij namelijk ook al het toernooi in Moskou.

Pieters treedt met zijn zege in het ‘Dutch Open’ in de voetsporen van zijn legendarische landgenoot Flory van Donck, die het toernooi vijf keer won. Voor het laatst in 1953. ‘Ik kan het nauwelijks beseffen’, stamelde Pieters een half uur na het winnen van de titel. ‘Dit is een nog veel mooiere overwinning dan de eerste in Tsjechië. Ik hield serieus rekening met een play-off, dus ik heb ook wel een beetje te doen met Slattery. Hier winnen is heel mooi. Er waren niet alleen veel Belgische fans, ik heb ook veel Hollanders mij horen aanmoedigen.

 Plaats een reactie

laat dit veld leeg


Terug naar berichten