nl
KLM OPEN 2014

Het is weer zover... de KLM OPEN .. is weer neergestreken op de Kennemer Zandvoort  van 11-14 September!!!!!

18 Nederlanders in KLM Open

 

18 Nederlanders in KLM OPEN

 

Drie spelers van de European Tour, vijf Challenge Tour-spelers, twee spelers die actief zijn op de Pro Golf Tour, één teaching pro en zes amateurs. Dat is voorlopig de samenstelling van het contingent Nederlandse spelers dat meedoet aan het KLM Open.

Zeventien van de achtten Nederlandse spelers zijn inmiddels bekend. De laatste naam wordt zondag 7 september aan het lijstje toegevoegd. De hoogst genoteerde professional in de Twente Cup, die zich nog niet op andere wijze heeft gekwalificeerd, krijgt de laatste wildcard voor het KLM Open.

Vorig jaar deden zestien Nederlanders mee aan het KLM Open. Dat het aantal dit jaar hoger ligt, heeft te maken met het feit dat dit jaar ook de Nederlandse Challenge Tour-spelers op de Kennemer kunnen deelnemen. Vorig jaar zat het schema van de Challenge Tour deelname aan het toernooi in eigen land in de weg.

Bij de achttien Nederlandse inschrijvingen voor het KLM Open zijn zes amateurs. Vijf van hen maken komende week hun European Tour-debuut. De 17-jarige Lars Keunen is de jongste van de Nederlandse spelers.

Onder de achttien Nederlandse spelers is ook Ben Collier. De teaching pro van de Haagsche heeft een Schots vlaggetje achter zijn naam, maar zal door het publiek op de Kennemer worden beschouwd als een Nederlander. Collier is sinds 2004 werkzaam en woonachtig in Nederland en plaatste zich voor het KLM Open door het PGA Kampioenschap te winnen.

Overigens is een groot aantal Nederlandse deelnemers aan het KLM Open geen garantie voor succes. In 2009 deed een recordaantal van twintig Nederlandse spelers mee, maar haalden slechts twee de cut. Op de Kennemer waren dat jaar  alleen Robert-Jan Derksen (47) en Guido van der Valk (55) er in het weekend nog bij.

 

Nederlanders in KLM Open 2014

Joost Luiten

Robert-Jan Derksen

Daan Huizing

Maarten Lafeber

Tim Sluiter

Taco Remkes

Wil Besseling

Robin Kind

Reinier Saxton

Floris de Vries

Ben Collier

Kevin Reints (amateur)

Severiano Prins (amateur)

Darius van Driel (amateur)

Vince van Veen (amateur)

Lars Keunen (amateur)

Jeroen Krietemeijer  (amateur)Plaats een reactie

laat dit veld leeg


Terug naar berichten