nl
Grace pakt zijn zesde overwinning op de Europese Tour

Branden Grace met de 'Mother of Pearl' trofee. | Golfsupport.nl

Grace ging samen met Marc Warren, Emiliano Grillo en Bernd Wiesberger als leider de laatste ronde in. Alle vier spelers stonden aan het begin van de dag op -13. Al na een paar holes waren de zaker echter volledig omgedraaid.

De eerste speler die het contact met de leidende positie verloor was Bernd Wiesberger. De Oostenrijker maakte twee bogeys in zijn eerste drie holes en kwam die klap ondanks een sterk slot van de ronde niet meer te boven, hij werd derde.

Ook Emiliano Grillo had het in de slotronde net niet. De jonge Argentijn bleef voor de derde ronde op rij bogeyloos, maar de twee birdies die hij tegenover zijn zestien parren zette waren niet voldoende voor de overwinning. Grillo finishte met een totaal van -15 uiteindelijk gedeeld 5de.

Marc Warren had van het kwartet de beste start en pakte met birdies op een en twee al snel de leiding. De eerste haarscheurtjes waren met slechte afslagen echter al snel zichtbaar en dat leidde tot een bogey op hole vijf en een double bogey op hole acht. 

Warren gaf zich echter niet gewonnen en knokte zich met vijf birdies op de tweede negen alsnog naar een tweede plaats. Hij hoefde maar een slag toe te geven op winnaar Grace.

Grace leek in eerste instantie de meeste concurrentie te krijgen van Grégory Bourdy. De Fransman raffelde de eerste negen af in 30 slagen (-6) en putte de ballen er van alle kanten in. 

Ook Challenge Tour-promovendus Byeong Hun An maakte - mede dankzij een eagle op hole tien - een flinke move, maar net als Bourdy moest hij van te ver komen om Grace nog echt te kunnen bedreigen.

De Zuid-Afrikaan, die in 2012 maar liefst vier keer in een seizoen wist te winnen op de Europese Tour, begon zijn ronde zeer beheerst en wist in zijn eerste negen holes alleen op de openingshole een slag te winnen.

Alle keren dat Grace echter als leider of gedeeld leider de laatste ronde in ging, wist hij het karwei af te maken en de winnaar van het Alfred Dunhill Championship in december - de eerste wedstrijd van het jaar - leek niet van plan die mooie statistiek in de slotronde in Qatar verloren te laten gaan.

Grace won slagen op holes 12 en 14, alvorens hij aankwam op de haalbare par-4 zestiende. Zonder enige twijfel ging hij er voor met de driver en legde zijn afslag op 1,5 meter van de vlag en maakte de eagle.

Met een birdie op de slothole zette Grace een target van -19 neer, waar Warren in de laatste flight niet meer aan wist te komen.

'Het was een geweldige dag, een geweldige week en het is weer een mooie trofee die in de prijzenkast kan. Ik ga weer mijn sponsor Callaway bedanken - die driver tot 1,5 meter op 16; zonder dat was het niet mogelijk geweest.'

Met zijn overwinning stijgt Grace zeer waarschijnlijk naar de eerste plek op de Race to Dubai en is er een goede kans dat hij - vanaf de 79ste plaats - weer in de top-50 van de wereld komt.Plaats een reactie

laat dit veld leeg


Terug naar berichten