nl
Belafonte Magazine, vergelijk golfhorloges

Hieronder de twee toonaangevende partijen op golfhorloge gebied, Tom Tom en de Garmin S6

Afstandmeter 7

TomTom Golfer

Beeld: TomTom

Specificaties

Soort product:GPS:Prijs:
GolfhorlogeJa249 euro

Review

Nauwkeurig met afstanden

Het Nederlandse TomTom is sinds enige tijd actief op de markt voor sporthorloges. Vorig jaar introduceerde het merk haar eerste GPS-golfhorloge. Als je niet gewend bent een horloge te dragen tijdens het spelen, zal het even wennen zijn maar bij de TomTom ging dat snel. Van de geteste producten heeft dit horloge niet alleen de beste pasvorm, maar volgens ons ook het mooiste ontwerp. Het is een slank, zeer licht horloge (53 gram) waar je geen last van hebt tijdens het swingen.

Als TomTom in staat is deze kinderziekten op te lossen, belooft de opvolger niets dan goeds

Wat ook prettig is, is de bediening met trilfunctie. Je navigeert met een vierpuntsknop onder het scherm door de menu’s die zo intuïtief zijn, dat je het apparaat binnen een mum van tijd hebt ingesteld. De getallen worden duidelijk en groot weergegeven en het contrast zorgt ervoor dat de informatie ook in fel zonlicht gemakkelijk af te lezen is. De TomTom Golfer maakt niet alleen gebruik van het Amerikaanse GPS, maar ook van GLONASS, de Russische evenknie. Deze combinatie levert een zeer goed testresultaat als het gaat om de nauwkeurigheid van de afstanden. Samen met de Garmin S6 is de TomTom ook snel in het opvangen van het GPS/GLONASS-signaal en het verversen van de afstand als je eenmaal bij je bal was. 

Conclusie

Helaas laat de TomTom ook een aantal belangrijke steken vallen. Het bedrijf werkt samen met iGolf en dat is een wat ongelukkige keuze. De baan waar wij de horloges hebben getest, opende vorig jaar twee nieuwe holes en deze zijn, ook na een update, niet beschikbaar. Daarnaast worden niet alle hindernissen weergegeven en valt de beloofde batterijduur (tien uur) tegen. Als TomTom in staat is deze kinderziekten op te lossen, belooft de opvolger niets dan goeds.

Pluspunten

• Lichtgewicht, mooi ontwerp
• Zeer nauwkeurig dankzij GPS/GLONASS
• Goed leesbaar scherm en intuïtieve menu’s

Minpunten

• Onvolledige baanondersteuning (iGolf)
• Niet alle hindernissen worden weergegeven
• Tegenvallende batterijduur

 

Website: www.tomtom.nl

of kijk in onze webshop

 

Afstandmeter 6

Approach S6

Beeld: Garmin

Specificaties

Soort product:GPS:Prijs:
GolfhorlogeJa399 euro

Review

Leuke, opvallende extra's

Waar Bushnell marktleider is bij de laser-rangefinders, is Garmin die bij de GPS-systemen. En met de Garmin Approach S6 laten ze zien waarom. De S6 is veelzijdig en geavanceerd. Om te beginnen heeft het als enige een kleuren touchscreen en kwam het als beste uit de test wat betreft nauwkeurigheid. Met een druk op het scherm kun je aangeven waar de vlag op de green staat en zo krijg je een veel preciezere afstand dan bij de andere horloges die het slechts met drie afstanden (voor, midden & achter) moeten doen.

 Het updaten van banen, uitlezen van scorecards en analyseren van statistieken op je computer is erg eenvoudig

Door alle technologie is de Garmin een stuk dikker, maar dit kleine minpuntje neem je op de koop toe als je de functionaliteit ervaart. Garmin heeft leuke extra’s waarmee het opvalt. Zo heb je de mogelijkheid om weddenschappen bij te houden of je swingtempo op te meten met een metronoom. Dat gebeurt met verschillende geluidstonen die aangeven of je het juiste tempo aanhoudt. Het updaten van banen, uitlezen van scorecards en analyseren van statistieken op je computer is erg eenvoudig. Met bluetooth is het mogelijk het horloge te koppelen aan je iPhone zodat nieuwe berichten of gemiste oproepen direct op je pols te zien zijn.

Conclusie

Omdat het scherm niet heel groot is, is het soms wat lastig om in het bovenaanzicht bijvoorbeeld de afstand tot een dogleg te bepalen. Maar de informatie die je uiteindelijk krijgt, is accuraat. Garmin ondersteunt met haar GPS-producten meer dan 30.000 banen en laat op dit gebied de concurrentie achter zich. De aanpassingen en nieuwe holes op de testlocatie waren allemaal beschikbaar, inclusief alle hindernissen. Bij intensief gebruik kunnen wij ongeveer 27 holes spelen voordat het horloge aangeeft dat de batterij op begint te raken. Realiseer je wel dat door de ingebouwde adviesoptie over clubkeuze de Garmin Approach S6 niet is toegestaan in wedstrijden en de NGF-competitie.

Pluspunten

• Nauwkeurigheid en baanondersteuning
• Touchscreen
• Veel extra’s

Minpunten

• Dik, zwaarder horloge
• Klein scherm 
• Niet bruikbaar tijdens wedstrijden
• Prijs 

Website: www.garmin.nl

 of kijk op onze webshopPlaats een reactie

laat dit veld leeg


Terug naar berichten